Qvac

BORA QVAC

BORA QVAC

Używając systemu pakowania próżniowego BORA QVac, można przechowywać żywność nawet trzykrotnie dłużej i ograniczyć ilość odpadów spożywczych. Pakowanie próżniowe sprawia też, że jedzenie nie traci swojego naturalnego smaku ani apetycznego wyglądu.

System BORA QVac oferuje trzy różne funkcje:

  • pakowanie próżniowe w pudełkach i woreczkach
  • ponowne zamykanie butelek
  • marynowanie

Wyjątkowo szybkie marynowanie

Pierścień do marynowania, który zakładany jest na pasujące pudełka próżniowe, powoduje powstawanie podciśnienia. Za sprawą odpowiedniej funkcji marynowanie próżniowe trwa maksymalnie dziesięć minut, a nie w wiele godzin lub dni. Dzięki niemu marynata wnika wyjątkowo głęboko w żywność.

Możliwość dłuższego przechowywania płynów

Zamknięcie próżniowe butelek umożliwia dłuższe przechowywanie płynów, takich jak wino lub olej. Dzięki niemu można też przechowywać ugotowany bulion warzywny jako bazę do sosów.

Wyjątkowa koncepcja montażowa

Dzięki innowacyjnej i unikatowej koncepcji montażowej system BORA QVac nie zajmuje cennego miejsca na kuchennym blacie. Znajduje się on - podobnie jak ukryta konstrukcja wyciągu oparów - pod powierzchnią blatu. System pakowania próżniowego może być montowany zarówno w jednym poziomie z powierzchnią roboczą, jak i ponad nią.

PAKOWANIE PRÓŻNIOWE TO MNIEJ ODPADÓW SPOŻYWCZYCH

Od warzyw, owoców, mięsa i ryb po sosy, zupy i dania jednogarnkowe, zarówno surowe, jak i ugotowane – wszystkie te produkty mogą być pakowane próżniowo oraz przechowywane przez dłuższy czas bez utraty naturalnego smaku i konsystencji. W połączeniu z systemami wyciągu oparów BORA oraz piekarnikiem parowym BORA X BO można perfekcyjnie przygotowywać zapakowane próżniowo i zamarynowane produkty, na przykład metodą sous vide.

ASORTYMENT

System BORA QVac dostępny jest w dwóch wariantach: Stainless Steel i All Black, dzięki czemu można dopasować go do każdej kuchni.

Polecane

pixel